Ni apa ceritanya kat sini?

Tutorial : Letak Radio Era Dalam Blog


Salam pada semua.... kali ini, tutorial terbaru, letak radio Era dalam blog. (Apa? Radio Era dalam blog? Hehehe... Macam best jer bunyi dia...!) Bila dah ada radio kat dalam blog korang sendiri, tak ler korang sendiri, dan 'peminat-peminat' blog korang rasa bosan bila tengah membaca blog korang nanti,...hehehe.... Sambil mendengar lagu dan melayan celoteh dj-dj, dapat jugak korang dengar berita terkini dan isu semasa yang berlaku di sekeliling kita ni.... 

Macam mana cara-caranya?  

  1. Log In > Dashboard > Nama Blog > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript 
  2. Copy kod di bawah ini, kemudian paste ke kotak kosong HTML/JavaScript 
<div></div><div><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/era.swf" width="200" height="170"> <!--<![endif]--> <param name="quality" value="high" /> <param name="wmode" value="transparent" /> <param name="swfversion" value="9.0.45.0" /> <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" /> </object>
</div> 

Kemudian, save. Dah siap. 



No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Kalau sudi, jenguklah sini :)

Blog Ping

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...