Ni apa ceritanya kat sini?

[Video] Biri-biri bergaya dengan jersi skuad bola sepak Piala Dunia

No comments:

Biri-biri bergaya dengan jersi skuad bola sepak Piala Dunia 

NOBSA, Colombia – Sejumlah biri-biri dipakaikan jersi beberapa pasukan yang akan menyertai Pusingan Akhir Bola Sepak Piala Dunia di Brazil di sini kelmarin. 

Biri-biri dipakaikan jersi skuad Jerman, Brazil, Colombia dan Sepanyol. 

[Video] Lelaki Brazil obses jadi orang Korea

No comments:
XIAHN kini kelihatan sama seperti orang Asia. Gambar kecil, wajah asal Xiahn.
XIAHN kini kelihatan sama seperti orang Asia.
Gambar kecil, wajah asal Xiahn. 

Obses jadi lelaki Asia 

Sao Paulo: Seorang lelaki kulit putih warga Brazil sanggup mengambil risiko menjalani banyak pembedahan plastik dalam usaha kelihatan seperti orang Asia. 

Xiahn atau nama asalnya Max, 25, menggemari lagu K-Pop dan drama Korea serta obses untuk kelihatan seperti orang tempatan ketika menyertai program pertukaran pelajar di Korea Selatan. 

[Video] Lelaki Slovakia miliki wajah baharu selepas tumor dibuang

No comments:
WAJAH Stefan Zoleik selepas pembedahan.
WAJAH Stefan Zoleik selepas pembedahan. 

Beban 10 tahun berakhir 

Bratislava: Seorang lelaki warga Slovakia akhirnya lega apabila beban yang terpaksa dipikulnya selama beberapa tahun dibuang. 

Stefan Zoleik mengidap penyakit ganjil - Madelung - yang menyebabkan lemak fiber membesar di mukanya. 

[Biadap] Gambar polis letak kaki di Hajar Aswad

No comments:
Gambar anggota polis di Hajar Aswad ini mencetuskan kemarahan orang ramai.
Gambar anggota polis di Hajar Aswad ini mencetuskan kemarahan orang ramai. 

Polis di Hajar Aswad kena siasat 

MAKKAH - ARAB SAUDI. Gelagat seorang anggota polis Arab Saudi meletakkan kakinya di kawasan Kaabah ketika berkawal di Hajar Aswad, baru-baru ini mengundang kemarahan Gabenor Makkah, Putera Mishal Bin Abdullah Bin Abdul Aziz. 

Gambar tersebar di laman sosial itu turut menyinggung perasaan umat Islam di seluruh dunia hingga mencetuskan kemarahan di laman sosial. 

[Serius] Pemuda main game tiga hari lumpuh

No comments:
Gambar hiasan.
Gambar hiasan. 

Pemuda main video tiga hari lumpuh 

Beijing: Seorang pemuda di wilayah Hunan dikejarkan ke hospital minggu lalu dalam apa yang kelihatan seperti satu lagi kes kematian mengejut di kafe internet. Namun beliau bernasib baik kerana masih hidup. 

Menurut laporan akhbar Voice of China, Xiao Qiang, 26, pengsan di kerusinya di kafe internet selepas sesi bermain permainan selama tiga hari tiga malam.  

[Gambar] Si kembar lahir berpegang tangan

No comments:
Kelahiran sepasang bayi kembar perempuan yang berpegang tangan semalam menyentuh hati doktor dan jururawat yang menyambut kelahiran mereka.
Kelahiran sepasang bayi kembar perempuan yang berpegang tangan semalam
menyentuh hati doktor dan jururawat yang menyambut kelahiran mereka. 

Si kembar lahir berpegang tangan 

OHIO – AMERIKA SYARIKAT. Kelahiran sepasang bayi kembar perempuan yang berpegang tangan semalam menyentuh hati doktor dan jururawat yang menyambut kelahiran mereka. 

Lebih ajaib, bayi tersebut mampu bernafas dengan sendirinya tanpa memerlukan bantuan alat pernafasan. 

Teringin nak melancong ke Disneyland secara PERCUMA?

No comments:
KLIK GAMBAR INI UNTUK MAKLUMAT LANJUT.

Tak pernah ke Disneyland? Ini peluang untuk anda menangi pakej percutian ke Disneyland Paris dengan keluarga anda. Klik SINI untuk maklumat lanjut. 

[Video] Bina rumah dengan pencetak 3D

No comments:
Rumah dibina daripada pencetak 3D adalah lebih cepat dan murah
Rumah dibina daripada pencetak 3D adalah lebih cepat dan murah 

Bina 10 rumah dalam 24 jam 

SEBUAH  syarikat pembinaan dari China telah menggunakan pencetak 3D gergasi untuk membina 10 buah rumah teres dalam masa hanya 24 jam. 

WinSun New Material menggunakan pencetak setinggi 6.6 meter, 10 meter lebar dan 150 meter panjang serta dakwat yang digunakan diperbuat daripada gabungan simen dan kaca gentian. 

Datuk Aziz Sattar meninggal dunia

No comments:
PELAKON veteran, Datuk Abdul Aziz Sattar, 89, meninggal dunia akibat penyakit jantung di Hospital Kajang, di sini, kira-kira jam 2 pagi tadi.
PELAKON veteran, Datuk Abdul Aziz Sattar, 89, meninggal dunia akibat
penyakit jantung di Hospital Kajang, di sini, kira-kira jam 2 pagi tadi. 

Aziz Sattar meninggal dunia 

Kajang: Pelakon veteran, Datuk Abdul Aziz Sattar, 89, meninggal dunia akibat penyakit jantung di Hospital Kajang, di sini, kira-kira jam 2 pagi tadi. 

Anak perempuannya, Sandakiah memberitahu, Aziz menghembuskan nafas terakhir di sisi dua anak, menantu dan seorang cucu. 

[Video] Kereta pemanduan automatik dari Volvo

No comments:
Kereta bergerak sendiri Volvo akan membolehkan pemandunya melakukan perkara lain ketika dalam perjalanan ke destinasi.
Kereta bergerak sendiri Volvo akan membolehkan pemandunya
melakukan perkara lain ketika dalam perjalanan ke destinasi.  

100 buah kereta ‘bergerak sendiri’ diuji di jalan raya 

STOCKHOLM - Pembuat kereta Sweden, Volvo memperkenalkan kereta yang mampu bergerak sendiri dalam pelbagai keadaan jalan raya. 

Laman web berita Yahoo! melaporkan, sebanyak 100 buah kereta yang diperkenalkan di bawah projek Drive Me itu kini sedang menjalani ujian peringkat pertama di sekitar bandar Gothenburg. 

[Video] Ludvik Dolezal, lelaki paling kotor di Eropah

1 comment:

Lelaki paling kotor di Eropah 

Novy Bydzov (Czech): Lelaki tidak berumah ini dilabel “lelaki paling kotor di Eropah” kerana tidur dalam timbunan abu sampah yang panas. 

Ludvik Dolezal, 58 membakar apa saja yang dijumpai untuk dijadikan “tempat tidur selesa” sebelum merangkak ke atasnya untuk melelapkan mata. 

[Gambar] Aksi 'selfie' paling bodoh dan berbahaya dari penumpang teksi

No comments:

Gambar ‘selfie’ bodoh kena kutuk 

Shenyang: Gambar satu pasangan yang duduk di bahagian tingkap sebuah teksi untuk merakamkan gambar ‘selfie’ mereka mendapat kritikan hebat pengguna Internet apabila ia dimuat naik di laman sosial China baru-baru ini. 

[Video] Kereta kalis kotoran pertama di dunia

No comments:
Nissan Note
Nissan Note 

Kereta kalis kotoran dicipta 

LONDON - Syarikat pembuat kereta terkemuka Jepun, Nissan membangunkan model kereta antikotoran pertama di dunia, sekali gus bakal menggugat perniagaan kedai membasuh kereta. 

Mail Online yang memetik kenyataan Nissan melaporkan, ujian sedang dilakukan di Britain ke atas model Nissan Note yang memasuki pasaran pada bulan Oktober ini dengan harga antara 12,100 pound (RM65,833) dan 17,100 pound (RM93,812). 

[Gambar] Sabun mandi daripada susu badan

No comments:

Sabun susu comel atasi ruam lampin 

Beijing: Seorang wanita mempunyai cara tersendiri mengelak susu badannya terbuang sia-sia. 

Bagi memanfaatkan lebihan susu itu, media semalam melaporkan, wanita terbabit menghasilkan sabun mandian menggunakan bahan berkenan. 

[Gambar] Ubat gigi berperisa coklat

4 comments:

Ubat gigi berperisa coklat? 

UBAT gigi ini semestinya digemari kanak-kanak kerana ia diperbuat daripada coklat. 

Menurut laporan DailyMail, ia dihasilkan firma penjagaan gigi Theodent, tidak menggunakan fluorida sebaliknya koko yang rasanya seperti puding. 

Wordless Wednesday : Berapa Minyak Naik?

No comments:

'Heartbleed' jejaskan keselamatan Internet

No comments:
Heartbleed: Aplikasi turut terjejas 

Anda menyimpan kata laluan di Internet seperti e-mel, laman sosial, setor ‘online’ dan sebagainya dengan harapan ia selamat disimpan agensi berkaitan yang menggunakan kaedah ketat me­ngawal keselamatan data daripada terjejas. 

Namun, harapan yang disandarkan 100 peratus terbabit mungkin silap apabila baru-baru ini dunia dikejutkan dengan pepijat atau ‘bug’ yang dikenali sebagai Heartbleed menjangkiti sistem keselamatan berasaskan lapisan soket selamat terbuka (OpenSSL).  

Wordless Wednesday : Heartbleed Bug

No comments:
Click this image for more information.

10 Perkara Yang Dibenci Allah S.W.T

No comments:
10 Perkara Yang Dibenci Allah S.W.T 

Allah S.W.T benci kepada 10 perkara yang dimiliki oleh 10 jenis manusia: 

1.  Sifat bakhil dari orang kaya. 

2.  Takabbur dari orang-orang fakir. 

Wordless Wednesday : Android Versions Code Names

No comments:

[Gempar] Kedah dilanda musim bunga!

No comments:
Potensi jadi satu destinasi pelancongan baru negeri.
Potensi jadi satu destinasi pelancongan baru negeri. 

Kedah dilanda musim bunga! 

ALOR SETAR - Selepas dilanda musim kemarau, Kedah kini dilanda musim bunga. Suasana indah ini bagaikan berada di Korea dilimpahi guguran bunga Sakura, berwarna putih dan merah jambu. 

Penduduk negeri ini dilihat tidak melepaskan peluang merakamkan saat indah itu apabila bunga-bunga yang jatuh berguguran menutupi permukaan tanah bagaikan hamparan permaidani. 

[Video] Pasangan Sweden temui batu nisan 200 tahun dalam rumah

1 comment:
BATU nisan yang ditemui di ruang tamu kediaman Gert Nilsson.
BATU nisan yang ditemui di ruang tamu kediaman Gert Nilsson. 

Batu nisan dalam rumah 

Sepasang suami isteri menemui sesuatu yang luar biasa apabila mengubah suai ruang tamu rumah, mereka menemui batu nisan. 

Gert Nilsson menggali lantai ruang tamunya di Fuglie, berhampiran Malmo di selatan Sweden apabila dia menemui batu berkenaan. 

Cara Mengenali Bulu Khinzir Yang Dijadikan Berus

No comments:

Kebanyakan berus yang murah dari China diperbuat dari bulu khinzir… hal ini kerana terdapat ciri-ciri khas pada bulu tersebut menyebabkan ia begitu popular dijadikan berus untuk mengecat, mewarna dan membersihkan rumah. 

6 Manfaat Sayur Bayam

No comments:

1. BAIK UNTUK JANTUNG 
Bayam kaya dengan antioksidan. Ia mampu mencegah plak kolesterol daripada berkumpul di saluran arteri jantung sekaligus mengurangkan risiko terkena penyakit jantung. 

2. TULANG LEBIH KUAT 
Bayam dapat mencegah osteoporosis dikalangan individu yang lanjut usia. Ini kerana bayam mengandungi vitamin K yang membantu dalam penyerapan kalsium oleh tulang. 

Wordless Wednesday : KFC Cristiano Ronaldo Limited Edition 8GB USB Drive

No comments:

Wordless Wednesday : 'Rahsia' Sebenar Logo Apple

2 comments:

Kereta kebal 'halimunan' dari Poland (2 video)

No comments:
PL0-01 mampu mengelirukan musuh dengan ‘menyamar’ sebagai sebuah kereta biasa dan hilang daripada dikesan sinaran inframerah.
PL0-01 mampu mengelirukan musuh dengan ‘menyamar’ sebagai sebuah
kereta biasa dan hilang daripada dikesan sinaran inframerah. 

Kereta kebal halimunan 

WARSAW - Sebuah syarikat Poland berjaya menghasilkan sebuah prototaip kereta kebal 'halimunan' yang mampu mengelak dikesan sinaran inframerah sekali gus mampu mengelirukan musuh. 

Keupayaan prototaip PL0-01 itu mampu dicapai dengan menekan plat logam heksagon dilengkapi dalam kenderaan tersebut yang boleh mengubah suhunya. 

Wordless Wednesday : Weird Car Illusion

No comments:

[Video] Drone curi data peribadi dari handphone

No comments:
Drone kawalan jauh, Snoppy yang digunakan oleh pakar keselamatan siber, Glenn Wilkinson semasa menjalankan ujian untuk mencuri maklumat peribadi pengguna telefon pintar.
Drone kawalan jauh, Snoppy yang digunakan oleh pakar keselamatan siber,
Glenn Wilkinson semasa menjalankan ujian untuk mencuri maklumat
peribadi pengguna telefon pintar. 

Drone curi maklumat peribadi 

LONDON - Kumpulan penggodam di Amerika Syarikat mempunyai kemampuan untuk mencuri maklumat peribadi termasuk data bank, kata laluan dan alamat rumah menggunakan alat permainan kawalan jauh drone me­lalui akses jalur lebar yang terdapat pada telefon pintar, lapor rangkaian televisyen CNN. 

Kemusnahan Kota Pompeii

No comments:

Pernahkah kalian dikhabarkan tentang Pompeii? Ya, sekarang sedang di tunjukkan tayangan di pawagam dunia yang menipu diatas sejarah yang terjadi.. 

Pompeii yang merupakan simbol daripada keruntuhan akhlak yang dialami kekaisaran Romawi, adalah pusat perzinaan dan homoseks. Nasib Pompeii sama seperti yang dialami oleh kaum Nabi Luth as. Kehancuran Pompeii terjadi melalui letusan gunung berapi Vesuvius. Gunung Vesuvius adalah simbol negara Itali, khususnya kota Naples. Gunung yang telah membisu sejak dua ribu tahun yang lalu itu juga dinamai “The Mountain of Warning” (Gunung Peringatan). 

Khutbah Jumaat di Masjidilharam diterjemah ke bahasa Melayu

No comments:
Gambar hiasan. 

Khutbah Jumaat diterjemah ke bahasa Melayu 

MEKAH - Jemaah solat Jumaat di Masjidilharam di Mekah dan Masjid Nabawi di Madinah, hari ini berpeluang mendengar khutbah yang diterjemahkan dalam bahasa Melayu, Urdu dan Perancis. 

Imam Besar bagi kedua-dua masjid suci itu, Sheikh Abdul Rahman al-Sudais berkata, beberapa minggu lalu, pihaknya telah memulakan usaha menterjemah khutbah Jumaat di kedua-dua masjid itu ke dalam bahasa Melayu, Urdu dan Inggeris. 

Trend 'Selfie' terbaru di Amerika Syarikat - 'SELLOFIE'

No comments:
GAMBAR menunjukkan seorang lelaki yang melilit pita pelekat pada wajahnya.
GAMBAR menunjukkan seorang lelaki yang melilit
pita pelekat pada wajahnya.  

Sellofie kini trend baharu di AS 

NEW YORK - Mendapat ilham daripada satu babak dalam filem Yes Man lakonan bintang filem popular, Jim Carrey, kini ramai penduduk di Amerika Syarikat (AS) merakam gambar potret sendiri atau selfie dengan wajah mereka bertampal pita pelekat. 

Wordless Wednesday : How To Propose

No comments:

Cowasaki - Replika motosikal tulang lembu

No comments:
REPLIKA motosikal yang diperbuat daripada tulang haiwan.
REPLIKA motosikal yang diperbuat daripada tulang haiwan. 

Motosikal tulang haiwan 

Florida: “Cowasaki” bukanlah kesilapan ejaan pada bagi satu nama pengeluar motosikal sebaliknya ia nama yang diberikan bagi replika motosikal yang dibuat dari tulang binatang. 

Reese Moore, 65, dari Orange City mempunyai kemahiran unik menggunakan tulang binatang untuk membina replika motosikal selama lebih 10 tahun. 

[Gambar] ‘Mangkuk ayam’ zaman Dinasti Ming bakal dilelong di Hong Kong

No comments:
MANGKUK ayam yang akan dilelong bulan depan.
MANGKUK ayam yang akan dilelong bulan depan. 

‘Mangkuk ayam’ dilelong RM131 juta 

Hong Kong: Satu mangkuk yang sangat jarang ditemui dijangka mencecah harga £24 juta (RM131 juta) apabila dilelong bulan depan. 

“Mangkuk ayam” Chenghua dibuat dalam kuantiti yang sangat sedikit dan kini hanya tinggal empat sahaja dalam simpanan pemilik persendirian. 

Lelaki India cipta rekod baru, menaip guna hidung

No comments:

Menaip guna hidung 

LATIHAN selama enam jam sehari akhirnya membuahkan hasil buat juara menaip dunia ini. 

Mohammed Khurshid Hussain, 23, dari India sekali lagi mencipta rekod baru selepas berjaya menaip 103 aksara dengan menggunakan hidung dalam tempoh 47 saat. 

[Pelik] Hiasan platinum dalam mata seorang wanita

No comments:
Kristina Kovalevskya merupakan wanita pertama di New York melakukan pembedahan meletakkan platinum di dalam mata.
Kristina Kovalevskya merupakan wanita pertama di New York
melakukan pembedahan meletakkan platinum di dalam mata.  

Hiasan pelik dalam mata 

NEW YORK - Seorang wanita sanggup mengambil risiko asalkan dapat tampil menarik, apabila bertindak nekad meletakkan logam platinum di dalam matanya. 

Dailymail Online melaporkan, Kristina Kovalevskya merupakan wanita pertama dari bandar raya ini, menemui Dr. Emil Chynn dari Park Avenue Laser Vision untuk memasukkan logam platinum berbentuk hati berukuran 3.5 milimeter di bahagian mata putihnya. 

Ahli bina badan Brazil miliki otot lengan seperti Popeye

No comments:
ARLINDO menunjukkan otot lengannya.
ARLINDO menunjukkan otot lengannya. 

Macam Popeye 

Rio de Jeneiro: Ahli bina badan di Brazil meletakkan diri mereka dalam bahaya apabila menyuntik diri mereka dengan alkohol dan bahan kimia yang boleh membawa maut semata-mata untuk membesarkan otot. 

Arlindo de Souza mempunyai otot lengan berukuran 73 sentimeter - yang terbesar di Brazil - selepas mengambil suntikan berkenaan yang menyebabkan otot badan kelihatan bengkak seperti karakter kartun Popeye. 

Wordless Wednesday : Pray For #MH370

No comments:

Lickestra - Aiskrim yang memainkan muzik apabila dijilat (video)

No comments:

Aiskrim muzik 

Kebiasaannya aiskrim hanya mempunyai perasa dan jika ada keistimewaannya pun, hanya mempunyai batang aiskrim berlampu atau mampu mengeluarkan bunyi. 

Namun lain pula ceritanya dengan aiskrim canggih yang mengeluarkan muzik setiap kali dijilat. Aiskrim pelik ini dikenali sebagai Lickestra. 

Untukmu #MH370 ....

No comments:
#PrayForMH370

Kehilangan penerbangan Malaysia Airlines, #MH370 telah mencetuskan gelombang doa, sokongan dan perpaduan di kalangan rakyat Malaysia dan rakyat di seluruh dunia. (Kik SINI untuk kisahnya.) 

Al-Azhar keluar fatwa haram tayangan filem 'Noah'

No comments:

Filem Noah diharamkan 

Kaherah: Universiti Al-Azhar mengeluarkan fatwa mengharamkan tayangan filem epik Hollywood yang mengisahkan kehidupan Nabi Nuh (AS) dengan alasan ia bercanggah dengan ajaran Islam. 

“Islam melarang segala bentuk penggambaran fizikal rasul, nabi, rasul dan sahabat Rasulullah (SAW),” menurut kenyataan yang dikeluarkan universiti itu. 

Nombor telco Etisalat, 050-7777777 dibida RM6.8 juta

No comments:

Nombor 7777777 dibida RM6.8j 

Abu Dhabi: Nombor istimewa syarikat telekomunikasi Etisalat, 050-7777777 dijual dengan harga menakjubkan Dh7.87 juta (RM6.8 juta) dalam satu majlis pembidaan nombor telefon bimbit VIP, lapor media semalam. 

Bidaan dilangsungkan firma Emirates Auction secara serentak di hotel Emirates Palace di sini, dan Hotel Armani di Dubai. 

Isteri beli iklan dalam suratkhabar, ucap 'tahniah' kepada suami curang (video)

No comments:

Isteri beli iklan dedah hubungan sulit suami 

Texas: Seorang wanita mengambil pendekatan agresif membalas dendam kepada suami yang curang dengan membeli iklan dalam surat khabar menyiarkan hubungan lelaki berkenaan dengan wanita simpanannya yang sedang hamil. 

Iklan dalam akhbar Toledo Bend itu memaparkan ucapan tahniah kepada Shara Cormier dan Patrick Brown berikutan berita mereka akan menimang cahaya mata, yang ditandatangani oleh isteri Brown, Timeshia. 

[Gambar] Aksi memerang gigit anak buaya

2 comments:
Aksi seekor memerang menyerang seekor anak buaya dirakam di Florida, Amerika Syarikat, baru-baru ini.
Aksi seekor memerang menyerang seekor anak buaya dirakam
di Florida, Amerika Syarikat, baru-baru ini. 

Memerang serang buaya 

FLORIDA - Memerang mungkin kelihatan seperti spesies haiwan yang baik dan comel, namun pada hakikatnya binatang itu merupakan antara pemangsa yang hebat dan sangat digeruni oleh mangsanya termasuklah buaya. 

WW : Tak kira anda pandang dari arah mana....

No comments:

[Info] Tempe, makanan awet muda

No comments:

Tahu kah anda bahawa tempe, makanan ringkas ini mempunyai khasiat cukup tinggi. Malah, ia mampu melawan serangan radikal bebas dan melambatkan proses penuaan. Selain itu, tempe juga diketahui mengandungi zat anti bakteria yang menyebabkan cirit birit, penurunan kolesterol darah, mencegah penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Sebagai makanan berkhasiat, tempe mengandungi vitamin B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niasin, vitamin B6 (piridioksin) dan vitamin B12 yang meningkat 33 kali ganda selama proses fermentasi. Jadi, amalkanlah untuk lebih awet muda. 

[Sumber

WW : "GILA"

No comments:

[Renungan] 11 Amalan Terbalik

No comments:
Gambar hiasan
Gambar hiasan 

Marilah kita bermuhasabah atau menilai dan menghitung kembali tentang amalan harian kita. Kadang-kadang kita akan dapati amalan kita adalah terbalik atau bertentangan dari apa yang patut dilakukan dan dituntut oleh Islam. Mungkin kita tidak sedar atau telah dilalaikan atau terikut-ikut dengan budaya hidup orang lain. Perhatikan apa yang dipaparkan dibawah sebagai contoh amalan yang terbalik:- 

WW : Susunan Sudu & Garfu Yang Kreatif

No comments:

Keju tertua di dunia ditemui pada mumia di China

No comments:
ANAK panah menunjukkan cebisan keju yang terdapat di leher mumia yang ditemui di China.
ANAK panah menunjukkan cebisan keju yang terdapat di leher mumia
yang ditemui di China. 

Keju 3,500 tahun pada mumia 

Xinjiang: Penemuan mumia di gurun Taklamakan, China menjadi lebih menarik apabila ahli arkeologi turut menemui keju pada dada dan leher mumia berkenaan. 

Menurut kajian yang dilakukan di Institut Max Planck Cell Biology and Genetics, keju berkenaan berasal dari tahun 1615 Sebelum Masihi (SM), 3,500 tahun lalu, menjadikannya keju tertua di dunia pernah ditemui. 

Kalau sudi, jenguklah sini :)

Blog Ping

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...