Ni apa ceritanya kat sini?

Kemuliaan Ibu Mengandung Dalam Islam


Kemuliaan Ibu Mengandung Dalam Islam. 

1. Dua rakaat solat wanita yg hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. 

2. Wanita yg hamil mendapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari. 

3. Wanita yg bersalin mendapat pahala 70 tahun solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah memberi satu pahala haji. 

4. Sekiranya wanita meninggal dunia pada masa 40 hari selepas bersalin, semasa bersalin, ia dikira sebagai mati syahid. 

5. Wanita yg beri minum susu badannya kepada anaknya akan mendapat 1 pahala daripada tiap titik susu yg diberikannya. 

6. Wanita yg memberi minum susu badan kepada anaknya yg menangis maka Allah memberi pahala satu tahun pahala solat & puasa. 

7. Jika wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya. 

8. Seorang ibu yg menghabiskan masa malamnya dengan tidur yg tidak selesa kerana menjaga anaknya yg sakit mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba. 

9. Wanita yg tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yg sakit akan di ampunkan oleh Allah dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah menberi 12 tahun pahala ibadat. 

Sumber : Facebook  


1 comment:

  1. jom tonton pelbagai saluran tv dari dalam dan luar negara seperti Discovery Turbo.Discovery World Hd.Discovery Channel.History Channel.Astro Ria.Astro Prima. Astro Oasis.Tv3.Tv2.Bernama Tv.Al Hijarah Tv dan banyak lagi secara percuma di > http://setcast.blogspot.com/2012/04/live-streaming-malaysia-tv-tv-online.html ,anda jugak boleh mendengar pelbagai siaran radio Online malaysia di > http://setcast.blogspot.com/2012/03/malaysia-radio-online-listen-live.html secara percuma ,jom terjah

    ReplyDelete

Kalau sudi, jenguklah sini :)

Blog Ping

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...