Ni apa ceritanya kat sini?

iPhone 5S atau iPhone 6?


CALIFORNIA - Apple Inc. dikatakan kini sedang menguji iPhone keluaran terbaharu di ibu pejabatnya di Cupertino, di sini. 

Pembuat aplikasi bagi iPhone mendakwa, mereka telah mengesan gajet itu dimuat turun dengan menggunakan perisian mereka, sekali gus meningkatkan harapan ia akan diedarkan dalam masa beberapa bulan lagi. 

Mereka turut mengesan satu versi utama terbaharu bagi perisian yang terdapat pada telefon pintar itu yang dikatakan versi terbaharu kepada model iPhone 5S atau 6. 

Pemaju perisian di dalam satu laman blog The Next Web berkata, mereka telah mengesan dan melihat secara keseluruhan versi terbaharu iPhone yang menggunakan sistem operasi iOS 7. 

''Salah satu pemaju perisian menunjukkan bahawa Apple sedang menguji perkakasan yang mempunyai kaitan dengan 'iPhone6' yang menggunakan sistem iOS 7. 

''Ia dijangka akan dipasarkan oleh Apple pada pertengahan tahun ini,'' kata laman itu. 

Bagaimanapun, pemaju perisian itu masih tidak mengetahui ciri-ciri terbaharu yang mungkin akan dimuatkan ke dalam perisian berkenaan sama ada ia telefon biasa ataupun telefon pintar. 

Sementara itu, seorang penganalisis teknologi di pusat penyelidikan Gartner, Michael Gartenberg mendakwa, hampir semua firma teknologi utama akan menguji produk terbaharu masing-masing. 

"Terbaharu, Apple, Google & Microsoft berkemungkinan besar sedang menguji produk terbaharu mereka,'' katanya menerusi laman twitter sebagai reaksi kepada berita itu. [Sumber

No comments:

Post a Comment

Kalau sudi, jenguklah sini :)

Blog Ping

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...