Tweet |
BAHAN-BAHAN:
-20gm tepung gandum
-20gm tepung ubi
-10gm tepung kastard
-10gm tepung jagung
-1 biji telur
-1 sudu kecil minyak masak
-1 sudu besar gula halus
-40ml susu cair
-150ml air
-pewarna kuning
-perisa durian
-masuk semua bahan dalam mangkuk.. sebatikan dengan whisk dan tapis.. kalau pekat just tambah air sikit..
-boleh jugak blender.. cuma sedikit berbuih.. kena hilangkan buih-buih tu dulu tuk elakkan crepe akan berlubang bila banyak buih..
-ambil sesenduk kecil.. tuang adunan dalam kuali yang dipegang..
-layangkan kuali agar adunan sekata..
-masak atas api kecil..
-masak hingga kering.. angkat.. tak perlu terbalikkan masa angkat tu.
FILLING:
-150ML FRESH CREAM diputar hingga kental..(boleh mix sekali dengan 2 sudu besar isi durian)
-isi durian..
-letakkan fresh cream, letak isi durian ..dan letak lagi fresh cream di atasnya..
-lipat kiri ke kanan dan atas ke bawah..
-siaapp.
Selamat Mencuba! :)
[Sumber : FB Buku Resepi]
No comments:
Post a Comment