Ni apa ceritanya kat sini?

Muka Surat Pengasas Facebook Digodam

Mark Zuckerberg, pengasas Facebook
SAN FRANCISCO, Amerika Syarikat (AS) - Pengurusan laman sosial Facebook meningkatkan tahap keselamatan laman itu selepas muka surat milik pengasas laman itu, Mark Zuckerberg digodam oleh seorang penggodam misteri pada Selasa lalu.

Penggodam siber yang dikenali dengan nama #hackercup2011 itu menyatakan dalam muka surat Zuckerberg di Facebook: "Mari mulakan penggodaman. Jika Facebook memerlukan wang, selain pergi ke bank, mengapa Facebook tidak membenarkan pengguna-penggunanya melabur dalam Facebook dalam satu bentuk sosial?

Kenapa tidak mengubah Facebook menjadi satu bisnes sosial, pendekatan yang digunakan oleh pemenang Anugerah Nobel, Muhammad Yunus."

Muhammad Yunus dari Bangladesh pernah memenangi Hadiah Nobel kerana dia menubuhkan Bank Grameen bagi memberi pinjaman kepada penduduk miskin.

Lebih 1,800 orang menyukai entri itu sebelum ia dipadamkan.

Pada Sabtu lepas, penggodam komputer turut menceroboh muka surat Facebook milik Presiden Perancis, Nicolas Sarkozy dan menghantar mesej bahawa beliau akan berundur pada tahun depan. - Agensi

Sumber : KOSMO


p/s: mula-mula kecoh facebook nak ditutup pada 15-3-2011, tapi cuma khabar angin jer (kira tak betul la tu!), sekarang muka surat (pages) pengasas Facebook sendiri dah kena godam (hacked)! Nampaknya, femes jugak hacker yang hacked pages pengasas Facebook ni yer? Hinggakan pihak pengurusan Facebook sendiri bergelut nak tingkatkan tahap keselamatan laman tersebut, selepas peristiwa itu. - iwan284

No comments:

Post a Comment

Kalau sudi, jenguklah sini :)

Blog Ping

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...